bahan :
1. beras
2. pandan
3. jerok pecel
4. banyu teh
cara masak :
1. siapno dandang sak banyune diempakno nang kompor
2. pususi beras sampek bersih banyune
3. banyu dandang wes umep/ kemrengseng dekeen beras nang dandang
4. entennono kurang lebih setengah jam (beras kudu atos kabeh) utowo unggaren
sego mau ojo sampek sek rupa beras kemratak.---> beras atos initine
5. entasen sega nang panci ambek keono banyu panas seng
teko dandang mau sampek dukure teko beras setugel driji
(1 driji bagien telu)
6. baru empkakno panci nang kompor ungaren sampek banyu rodok esat
catatan:
sego pingin punel, tahan lama, harum keono banyu cerok pecel,
utowo banyune teh ...
6. nek wis sat entasen baru dandang tambaono banyu sak cukupe
empakno nang kompor sampek umep banyune
7. nek wis umep sego nang panci mau dekeen nang dandang ambek
entong sampek resik
8. entenono sekitar 1 jam
catatan:
pingin sego wangi keono pandan sego seng di dang
terakhir tes ting sego
taboen ambek entong nek muni buk tondone wis matang
selamat mencoba thankou ........