Adang Sego punel, wangi, tahan lama




bahan :
1. beras
2. pandan
3. jerok pecel
4. banyu teh

cara masak :
1. siapno dandang sak banyune diempakno nang kompor
2. pususi beras sampek bersih banyune
3. banyu dandang wes umep/ kemrengseng dekeen beras nang dandang
4. entennono kurang lebih setengah jam (beras kudu atos kabeh) utowo unggaren
   sego mau ojo sampek sek rupa beras kemratak.---> beras atos initine
5. entasen sega nang panci ambek keono banyu panas seng
   teko dandang mau sampek dukure teko beras setugel driji
   (1 driji bagien telu)
6. baru empkakno panci nang kompor ungaren sampek banyu rodok esat

catatan:
sego pingin punel, tahan lama, harum keono banyu cerok pecel,
utowo banyune teh ...

6. nek wis sat entasen baru dandang tambaono banyu sak cukupe
   empakno nang kompor sampek umep banyune
7. nek wis umep sego nang panci mau dekeen nang dandang ambek
   entong sampek resik
8. entenono sekitar 1 jam

catatan:
pingin sego wangi keono pandan sego seng di dang

terakhir tes ting sego
taboen ambek entong nek muni buk tondone wis matang

selamat mencoba thankou ........